Trei săptămâni în Himalaya- Marius Chivu

Posted: February 3, 2013 in education
Tags: , , ,

Marius Chivu a tradus volumul de poezie Melancolica moarte a Băiatului-stridie de Tim Burton (Editura Humanitas, 2009), romanul Unchiul Rudolf de Paul Bailey (Editura Humanitas, 2009) şi povestirile lui Oscar Wilde din audiobookul Privighetoarea şi trandafirul (Editura Humanitas Multimedia, 2010). În perioada 2005-2008 a realizat emisiuni culturale şi rubrici de carte la televiziunile Antena 3, TVR 1 şi TVR Cultural. Din 2005 este redactor-editor la revistele Dilemateca şi Dilema veche, unde ţine cronica literară, şi colaborator al revistei Elle. Eseurile sale despre proză şi poezia românească contemporană au fost traduse în engleză, suedeză, italiană, cehă şi spaniolă.

Trei săptămâni în Himalaya e povestea seducătoare a unui drum spre „streaşina lumii“, o călătorie şi o carte care te eliberează de tot ce-ţi prisoseşte înăuntru. Urci muntele coborând în tine.

Image

„Să călătoreşti încontinuu, fără intenţia de a ajunge undeva. Ca stil de viaţă. Să nu te opreşti nicăieri mai mult de o zi, să saluţi lumea din mers în timp ce-ţi iei rămas-bun, niciodată la revedere… Să fii curios şi să te miri neîncetat ştiind că, dacă nu te miri, te rătăceşti! Să cauţi, să afli o poveste, să spui una, să mănânci aici, să dormi dincolo, mereu dinspre ceva înspre altceva, şi drumul să fie însăşi destinaţia în schimbare.

La sfârşit, relativa glorie de a urca pe Himalaya rămâne doar o chestiune neînsemnată. Pentru ca încercarea de a străbate acei munţi foarte înalţi înseamna să cobori la fel de mult în tine. Orice călătorie are destinaţii ascunse de care la început nu eşti pe deplin conştient. Trei săptămâni în Himalaya este şi despre aceste mici revelaţii.“ (Marius Chivu)

(c) humanitas.ro

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s